Carlige de remorcare

Produse interesante

CĂND SĂ ÎNLOCUIȚI CUPLA DE REMORCARE

Zverejnené : 2023-05-11 15:16:14
Kategórie : Cârlige de remorcare

Pentru a alege în mod corect o piesă care să potrivească cu remorca ta, recomandăm să iei cu tine cupla de remorcare veche și vino cu aceasta la unul din magazinele noastre. Sau măcar fă o fotografie detaliată, măsoară cupla de remorcare și vino la unul din punctele noastre de lucru cu aceste informații.

Indicator de uzură la cuplele de remorcare de la producătorul AL-KO

Un indicator al ratei de uzură a cuplei de remorcare este situat lângă pârghia de comandă. Indicatorul de uzură este format dintr-o piesă din plastic verde-roșu. După conectarea cuplei de remorcare neuzate, atât câmpurile roșii, cât și cele verzi ale indicatorului sunt clar vizibile. Odată cu uzura treptată a suprafețelor de contact ale cuplei de remorcare, partea verde este acoperită treptat. Dacă pe indicator este vizibilă doar partea roșie, cuple de remorcare trebuie înlocuită imediat!

ATENTIE!!!! În cazul uzurii excesive a carligului de remorcare pe vehicul (diametrul bilei de remorcare), apare o situație în care la conectarea unei cuple de remorcare, doar partea roșie a indicatorului rămâne vizibilă și bila de remorcare în sine trebuie înlocuită.

Indicator de uzură la cuplele de remorcare de la producătorul KNOTT

În cazul cuplelor de remorcare de la KNOTT, indicatorul de uzură se află pe partea laterală a cuplei. Indicatorul este format din 3 părți: roșu „minus”, verde „plus” și roșu „X”.

„X” indică faptul că îmbinarea cuplei este slab conectată.

• Indicatorul plus indică durata de viață a cuplei și după utilizare treptată se deplasează spre indicatorul minus.

• După apropierea indicatorului minus, este necesară înlocuirea imediată a cuplei de remorcare.

Alti producatori de cuple de remorcare

Alți producători de cuple de remorcare au oferit indicatoare de uzură proiectate destul de simplu. Mai sunt câțiva cm de spațiu liber în spatele mânerului cuplei (vezi săgeata din imagine). Când partea din spate a mânerului este atinsă, înseamnă că aceasta este complet uzată și trebuie înlocuită imediat. Alternativ, o altă modalitate adecvată de a detecta uzura cuplei este verificarea manuală prin conectarea remorcii la carligul de remorcare și trăgând în sus, determinați jocul pe cupla de remorcare remorcii. Orice joc între cupla de remorcare și bila carligului de remorcare este absolut inadmisibil, deoarece cupla de remorcare sau bila carligului de remorcare sunt uzate excesiv și există riscul decuplarii remorcii. Nu neglijați înlocuirea cuplei remorcii, în cel mai rău caz se poate termina cu deccuplarea remorcii și un accident de circulație.

Îngrijirea cuplei de remorcare

Înainte de a cupla remorca la carligul de remorcare, este necesar să lubrifiați „bila” cu vaselină, astfel încât să nu existe frecare excesivă și, prin urmare, o reducere a duratei de viață a cuplei remorcii.

AVERTIZARE!!! Când conectați o cupla stabilizatoare sau un suport pentru biciclete, bila carligului de remorcare trebuie să fie bine degresată și fără murdărie pentru o funcționare corectă.

Zdieľať