Carlige de remorcare

Reduceri

Produse recente

Produse interesante

Cum să alegi cutia portabagaj perfectă pentru tine ?

Zverejnené : 2020-12-18 16:12:48
Kategórie : Cârlige de remorcare

Atunci când ai o familie numeroasă poate fi o adevărată provocare să mergeți toți în vacanță cu mașina personală  mai ales dacă aceasta nu dispune de un spațiu de depozitare generos. Atunci când nu reușești să îi faci pe copii să își ia cu ei doar strictul necesar, ai putea ajunge în situația în care vei avea bagajele pe post de pasageri. Cutiile portbagaj au rolul de a transporta in conditii optime de siguranta bagajele pentru concediu, echipamentele sau alte obiecte. Cutiile portbagaj sunt prinse pe bare transversale sau pe carligul de remorcare. Alegerea unei cutii portbagaj este o decizie subiectiva, bazata pe mai multe criterii: volumul, lungimea, inaltimea, materialul, forma, deschiderea, culoarea, finisajul si nu in ultimul rand, brandul.

 

  1. Forma și dimensiunea contează mai mult decât crezi. Acestea influențează direct atât capacitatea de care dispui, măsura în care vei mai putea pune ceva pe lângă cutie, precum și ușurința la condus și la parcat.
  2. Pe piață vei găsi cutii în mai multe forme și dimensiuni, lățimea, lungimea și înălțimea, fiind indicate de către producători în descrierea produsului.
  3. Pentru a alege un model compatibil cu mașina ta, asigură-te că dimensiunile îți permit să montezi ușor cutia pe bare transversale. Vei observa că cel mai adesea vei da de un model mai lung și îngust, mai lat și scurt, sau mai lat și lung.

Cutia portbagaj auto mai lungă și îngustă este potrivită pentru a transporta în siguranță undițele sau schiurile, precum și alte obiecte lungi care încap în cutie.

Avantajul acestui tip de cutie este resimțit mai ales de familiile cu copii, care pe lângă cutie, mai vor să folosească plafonul pentru a transporta una sau două biciclete, un snowboard sau alte obiecte mari necesare în vacanță.

 Dacă cele mai late și mai scurte ți se par mai potrivite, află că nici acestea nu vor ocupa tot spațiul de pe plafon. Cel mai probabil îți va mai rămâne spațiu pentru a transporta încă o bicicletă pe plafon, dar nicidecum două. Așadar, dacă ai copii, aceasta s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru tine.

De asemenea, trebuie să fii gata să faci un compromis. Atunci când ai o familie numeroasă, cel mai probabil vei fi gata să optezi pentru cea mai încăpătoare cutie, chiar dacă îți va acapara tot plafonul.

Modelul lat și lung este cel mai încăpător și mai mult ca sigur, va fi capabil să găzduiască toate bagajele pe care portbagajul mașinii nu le mai poate înghiții. Dezavantajul este faptul că un model atât de mare, are cel mai probabil o dimensiune mai mare decât lățimea sau lungimea plafonului mașinii. Acest inconvenient ar putea să te încurce puțin la condus sau la parcare, deci optează pentru un astfel de model doar atunci când ești sigur pe abilitățile tale avansate de șofat.

O variantă mai comodă care îți oferă destul de mult spațiu și este mai ușor accesibilă precum și mai ușor de montat, este aceea de a folosi două cutii portbagaj auto, ambele lungi și înguste. Astfel vei avea parte de aproximativ aceiași capacitate de stocare ca în cazul modelului anterior analizat, doar că nu te vei confrunta cu dezavantajele aferente.

Modelele din plastic sunt cele mai populare, întrucât sunt mai rezistente, iar dacă le vrei pe cele mai durabile, cauta ca acestea sa fie confecționate din plastic ABS.

Capacitatea unei astfel de cutii de depozitare este exprimată în litrii. Dacă vei scana rapid piața, vei observa că limitele se încadrează undeva între 200 de litri și 700 de litri.

Mecanismul de închidere

Majoritatea modelelor vor fi prevăzute cu un sistem de închidere central (Central Locking), în care fixarea se face în trei puncte, iar scoaterea cheii nu este permisă decât în momentul în care toate punctele sunt închise.

Deschiderea:

Se poate face pe o parte (de regula, dreapta), pe spate sau pe ambele părți. Cutiile mai mici pot fi ușor de încărcat și descărcat, dacă au doar o singură deschidere. 

În același timp, ai grija ca itemul sa fie montat într-o parte, întrucât, dacă e pus pe mijloc, s-ar putea sa fie nevoie sa te urci pe un suport pentru a aranja bagajele.

În același timp, o cutie mai lată, cu o singură deschidere, va fi mai greu de umplut într-un mod uniform și corect (obiectele mai grele trebuie așezate pe mijloc). 

La acestea, mai ales dacă sunt si înalte, este mai convenabila o deschidere dubla. Pe lângă faptul ca vei avea acces din ambele părți, sunt de ajutor în cazul în care parchezi mașina lângă un gard, un perete sau în apropiere de trafic. 

Facilități:

Cutiile portbagaj auto pot avea sistem antifurt, spațiu de depozitare compartimentat, un mâner extern pentru o închidere si deschidere ușoară, capac din cauciuc dispus peste yala, ce oferă protecție împotriva înghețului sau ruginii, suprafețe anti-alunecare ce nu permit deplasarea bagajelor, menținându-se în siguranța. 

Pot fi accesorizate cu huse de protectie, adaptor pentru barele transversale, chingi si curele de fixare, lampă de iluminare, etc.

Un produs de calitate va rezista pentru mulți ani de la achiziție, fiind util în numeroase deplasări în vacanță.

Costul este întotdeauna un indice al rezistenței produsului, iar dacă totuși vrei sa faci o investiție ieftină, apelează la un producător de încredere din domeniu  precum este marca Hapro

Zdieľať